FRANCE
North - Central
 

  {picsleft}     NORDVÄSTRA FRANKRIKE - Normandie, Bretagne, Charentes, Loire, Anjou, Cher
Hav och kust, stränder och klippor, vidsträckta horisonter: nordvästra Frankrike (Normandie, Bretagne, Västra Loire, Poitou-Charentes, Loiredalen) är en mosaik av regioner med grönskande inland och en blåskimmrande kust längs Atlanten. Denna bit av Frankrike är full av skatter att upptäcka, från de mystiska stenmonumenten från forntiden till konungaslott, från kloster till de stora katedralerna. En landsdel som har ett speciellt skimmer, så intensivt att det alltid fascinerat de stora konstnärerna.

Städer och platser att besöka
Rouen, museumliknande hamnstad med antika kvarter och vackra gotiska kyrkor. Rennes, stad med vackra byggnader och medeltida gränder. Den underbara staden Poitiers är ett centrum för romantisk konst. Le Mans, bilindustristad med intressant veteranmuseum. Nantes, huvudstad i Västra Loire, en gång huvudstad i Bretagne. Mysiga promenader bland gränderna i den gamla delen av staden och sevärd katedral i gotisk stil. Sedan har vi Chartres med en av världens vackraste katedraler. Sandstränder, laguner och utstickande klippor formar landskapet vid Saint-Malo bukten i det keltiska Bretagne. Saint-Malo är en gammal sjörövarstad. Dinard och Dinan är badorter omtyckta av engelsmän. Den "ljus röda kusten" med oändligt många öar, bland annat Bréhat och Ile d'Ouessant som har stort attraktionsvärde. Man fortsätter sedan längs den vilda och klippiga Léonkusten med städerna Roscoff och Saint Pol di Léon. Längre västerut längs Loirefloden finner vi romantiska landskap, praktfulla slott en gång bebodda av kungar och internationellt kända turistmål. Klostret i Loiredalen nära Chinon, Richelieus hemstad, slotten Ussé, Azay-le-Rideau och Villandry är också sevärda. Tours är själva hjärtat i denna slottstäta region och här kan man beundra kungliga slottet i Amboise och det vackra Chenonceau, citadellen i Loches, fästningen i Chaumont-sur-Loire, staden Blois och slotten i Chambord och Cheverny. Ett annat viktigt resmål är Orléans, staden som befriades av Jeanne d'Arc, med klostret Saint-Benoit-sur-loire. Det finns många andra resmål att upptäcka längs vägen i denna del av Frankrike ... så ha en trevlig resa!

CENTRALA FRANKRIKE - Limousin, Auvergne,
Rhône-Alpes

Omfattande naturområden sträcker ut sig mellan Limousin, Auvergne och floden Rhône. Här finner vi berg, vulkaner och breda floddalar, regioner där naturen härskar men som även är rika på konst och historia som sträcker sig från de antika romarna till romantikerna, från Renässansen till Barocken.

Städer och platser att besöka
Det finns många intressanta platser att besöka: Bresse, känd för sin "bleu"-ost, Dombes och dess dammar, den medeltida staden Pérouges, små byar med hus vars fasader är byggda av förgyllda stenar, vingårdar i Beaujolais, småstäderna Brouilly, Morgon, Juliénas. Den eleganta staden Lyon belägen där de två floderna Sauna och Rhône möts, med 28 broar. Denna Galliens huvudstad fascinerade redan den mäktige Julius Caesar! Besök gärna Lyons tre byar: Saint-Georges och Saint-Paul längs floden Saône och Saint-Jean nära katedralen och glöm inte att gå på något av stadens 27 olika museum. De lokala korv- och salamiprodukterna är mycket goda. Vienne bevarar än idag många tecken på sin antika storhet - tempel, teater, korintiskt helgedom - och den glans man hade på medeltiden finns att bevittna på välfyllda museum. Sedan har vi Valence och vinodlingsområdet Côtes du Rhône, det sistnämnda ett obligatoriskt resmål för finsmakare. Här finns även underbara landskap i Ardéche, il Pont d'Arc och ett flertal intressanta grottor. Haute Corniche bjuder på ett imponerande panorama. Limousin, region med många floder som störtar fram ur djupa bergsklyftor, lämpligt för en avkopplande semester, för fiskeintresserade och för den som praktiserar utomhussporter. Kända konstcentrum är Aubusson, Limoges, Vissivière, Meymac och Rochechouart. Alvernia, vulkanområde, ett paradis för den som har intresse för drakflygning. Spektakulära naturupplevelser är t ex Cantal, en enorm vulkan, eller lavastaden Salers. Ni kan fylla era lungor vid bergsmassivet Sancy och kurorten La Bourboule. Besök även katedralen i Clermont-Ferrand konstruerad av svart lava.
      FRANKRIKE KARTOR
Vägkarta

TRANSPORT till FRANKRIKE
Flyg Buss Tåg

INRIKESTRANSPORT
Transfer Flyg
Tåg Buss

BILUTHYRNING

Priser & villkor

  {extrabild1} {extrabild2} {extrabild3}

  {extrabild4}
CONTINENT HOLIDAY & TRAVEL - France Accommodation & Transport Service
For Knowledge - Service - Price Alternatives!
Phone: +46 8 31 07 50 Fax: +46 8 31 09 55
Email: info@continentholiday.net Website: www.continentholiday.net