Nobilul Est
Cultura, Arta, Religie, Gastronomie, Artizanat

      O combinatie bogata si uimitoare de regiuni istorice ca Champagne-Ardenne, Alsacia si Lorena, Bourgogne si Franche Comte.

Un trecut nobil si prosper niciodata disparut, revocat de atâtea castele si fortarete, de catedralele gotice, de abatiile romanice, peisajele naturale cu câmpiile infinite si relieful placut (Ardenne, Jura, Muntii Vosgi, dealurile cu vii...), mari râuri, padurile toate acestea alaturi de o gastronomie unica si plina de gust, stropita cu vinuri extraordinare.

Orasele si locurile de vizitat
Dijon - in regiunea Bourgogne, adevarat muzeu al culturii europene din secolele al 14 -lea sial 15-lea, cu bijuterii arhitectonice autentice si pretioase, ca palatul ducal din Nevers sau castelul din Rochepot. Dijon, capitala regiunii, a fost leaganul razboinicilor si al marilor mecena care si-au dorit la curtile lor cele mai mari talente artistice ale epocii,printre care merita mentionat olandezul Claus Sluter care a sculptat manastirea din Champmol, apoi atati alti arhitecti si sculptori italieni si flamanzi, lucratori in piatra de origine burgunda care au construit palate cu acoperisuri in culori extravagante . Pastreaza inca bogatia artistica a epocii in care a fost capitala Flandrei si a Burgundiei. Dincolo de placerea plimbarii printre locuintele vechi si printre palatele bogate cu acoperisuri colorate, acest oras poseda unul dintre cele mai bogate muzee de Belle Arte din intreaga Franta, unde sunt pastrate mormintele ducilor, faimoasa Nativitate a maestrului din Flemalle si cateva opere de Nicolas de Stael.

Troyes - capitala istorica a regiunii Champagne si cel mai important centru cultural al regiunii, de care este legat numele lui Chretien de Troyes, autor de romane cavaleresti si de "chansons de geste", imn al parintilor fondatori ai limbii franceze moderne. Punct de intalnire in Evul mediu al comerciantilor si artizanilor, si de aceea, un oras comercial si apoi industrial, bogat, Troyes pastreaza multe biserici care sunt adevarate opere de arta, cartiere intregi de case cu "impletitura de nuiele", unice in Franta, muzee care ii povestesc trecutul bogat in itinerarii seculare ale industriei si ale pietei muncii (Musee de la bonnetterie, Musee de l'Outil et de la Pensee ouvriere).

Mulhouse - vechi oras manufacturier cu o primarie splendida "aurita". De vizitat de asemenea si templul neogotic din Saint-Etienne, muzeul automobilului si al cailor ferate.

Nancy - minunat si armonios, vechiul oras pe care ducii l-au facut unic prin ansamblul arhitectonic al Palatului ducal, prin Place de la Carrière, Place Stanislas, Place de l'Alliance, cu frumoasele grilaje de fier forjat.Acesta este locul perfect pentru iubitorii stilului Art Nouveau, Scoala de la Nancy a dat nume faimoase de designeri ai sticlei si ai mobilierului.

Strasbourg - sediul Consiliului Europei si port fluvial pe Rin . Acest oras, din totdeauna punct de disputa intre Franta si Germania, a adapostit de-a lungul secolelor, mari artisti din Franta si Renania. Este foarte frumos vechiul cartier "Petit France", cu casutele sale "á colombages", palatul Rohan care adaposteste trei muzee, biserica si sinagoga din 1230.

Colmar, centru artistic si cultural caracterizat de stradute intortochiate si de case foarte colorate.

Besancon - locul de nastere al scriitorului Victo Hugo, si capitala a orologeriei in acelasi timp primul oras verde al Frantei. Caracteristic orasul vechi dominat de citadela.
      TRANSPORT
Avion spre Franta
Autobuz spre Franta

TRANSPORT Domestic

Transfer Avion
Tren Autobuz

INCHIRIERE AUTO
Preturi & Conditii

 

 
CONTINENT HOLIDAY & TRAVEL - Franta Specialist
Pentru Competenta - Servicii - Alternativa de Preturi!
Tel: 0046 - 8 - 31 07 50, 0046 - 31- 708 08 50, 0046 - 40 - 10 32 00 Fax: 0046 - 8 - 31 09 55
Email: info@continentholiday.net