Franta
Sudul & Alpii
Religie, Munti, Etnogastronomie, Natura

      SUDUL FRANTEI - Provence, Camargue, Languedoc, Aquitaine, Périgord, Pirineii
O clima placuta pentru un pamant magnific : de la perfectiunea muntelui Ventoux la minunatele coaste ale Varului, de la Coasta de Azur pana in Provence, in Camargue… pana in Languedoque si pe varfurile Pirineilor, din Aquitania pana in Périgord, Bordeaux capitala marilor vinuri…. Sudul Frantei are parfumul Maquis-ului si a lavandie, a vinului, a trufelor, al pateului de gasca...

Orase si locuri pe care trebuie sa le vizitati
Aix-en-Provence: orasul natal al lui Cézanne unde se gaseste Muntele Saint-Victorie pe care artistul l-a pictat de multe ori ,de aici avem o panorama minunata. Faceti o plimbare pe bulevardul Mirabeau si in cartierele vechi, prin piata cu mirosurile si culorile tipice Proventei. Avignon: resedinta papala, cu un Palat al papilor imens si impunator, merita o vizita si Petit Palace, muzeele, strazile pline de viata, faimosul Pod St.Bénézet, Podul d'Avignon. Celebrul festival estival de teatru. La Camargue: tinut al naturii, al apei, al pamantului, refugiu al unei faune deosebite. La Provence: aici vechii romani au lasat urme care se pot recunoaste in strada cu portic din Vaison-la-Romaine, in cel mai vechi teatru din Franta la Orange sau la Saint-Rémy cu ruinele din Glanum, imensul oras roman cu forumul, templul, arcul de triumf al lui Cezar. Arles cu marea sa Arena de Piatra, teatrul antic, aici se gasesc si faimoasele flori ale soarelui pictate de Van Gogh in timpul sejurului sau si apoi Pont du Gard, apeduct roman cu arcada tripla si Nîmes cu Casa Patrata si arena care inca poate primi 20000 de spectatori cu ocazia coridelor . De aici anticul drum roman care duce de la Alpi la Pirinei. Pireneii: spatii extraordinare de cultura, istorie si peisaje minunate de la Pic du Canigou, ce domina lantul muntos, trecatori abrupte, prapastii, abatii si sate. Minunate si impresionante abatiile in stil romanic din Saint-Martin du Canigou si Saint Michel de Cuxa. La Villefranche de Conflent, 1000 de trepte subterane unesc citadela cu fortificatia. Se ajunge, in cele din urma, la statiunile de schi si la cele termale ca Luchon; localitati acoperite de zapezi superbe ca Piau-Angaly, Gavarnie-Gédre (marea cascada, 422mt) Gourette, Parcul National al Pireneilor. De vazut neaparat catedrala romanica din Saint-Bertrand-de-Comminges etapa obligatorie pe drumul spre Santigo de Compostela. Toulouse: tonurile trandafirii ale vechilor sale palate; de vizitat bazilica din Saint-Sernin cea mai vasta biserica romanica datand din antichitate, muzeul augustinilor si anticele palate ...muzeul Castres cu picturile lui Goya. In fine, o vizita in localitatile basce Saint-Jean-Pied-de-Port, Biarritz, St. Jean de Luz, Bayonne.

ALPII - Alpii de sud si de nord
Vara si iarna muntele este mereu plin de resurse. Panorame mirifice si trecatori vertiginoase, orasele cu aspect antic si localitati de schi cu excelente dotari moderne; statiuni familiale si sportive, traditionale sau ultramoderne, de altitudine medie sau mare, pentru incepatori sau pentru fani ai schiului "extrem".

Orase si locuri pe care trebuie sa le vizitati
Chamonix, Grenoble, Albertville, statiuni de schi de nivel olimpic. Zona pre-Alpilor Thonon-lesBains, targusorul Yvoire, statiunile perfect dotate Châtel, Morzine si Avoriaz. Masivul Grande Chartreuse, o adevarata fortareata naturala.Lacul Annecy, strazile si porticurile din Chambéry sau Grenoble pana sus in munte la Chamonix capitala alpinismului. Val d'Isére cu statiunile Les Arcs, La Plagne, Méribel, Les Ménuires sau, daca iubiti luxul, Courchevel. Vara descoperiti mici comori baroce prin vaile din Maurienne. Mai la sud Briancon, cel mai inalt oras din Europa, parcul din Mercatour, fascinantele trecatori din Verdon. Panorama alpina cuprinde si partea superioara a regiunii Provence cu frumoasele orasele Digne, si pitorescul Forcalquier, Manosque, Ganagobie, Entrevaux , pana la faimosul Mont Ventoux.

      TRANSPORT
Avion spre Franta
Autobuz spre Franta

TRANSPORT Domestic

Transfer Avion
Tren Autobuz

INCHIRIERE AUTO
Preturi & Conditii

 

 
CONTINENT HOLIDAY & TRAVEL - Franta Specialist
Pentru Competenta - Servicii - Alternativa de Preturi!
Tel: 0046 - 8 - 31 07 50, 0046 - 31- 708 08 50, 0046 - 40 - 10 32 00 Fax: 0046 - 8 - 31 09 55
Email: info@continentholiday.net