Liguria
 

 


    LIGURIA este asezata în partea de nord-vest a Italiei, întinzându-se ca un curcubeu de la Ventimiglia (granita Franceza) pâna la Lerici (N. Toscanei). Liguria se remarca prin dealuri si frumoase plaji de-a lungul coastei. Multumita pozitiei sale geografice, între muntii Apenini (în N.) care sunt o pavaza împotriva vânturilor reci din nord, tinutul are un climat placut tot anul. Relieful si clima favorizeaza plantatiile de flori, maslini, fructe, vita de vie; iar regiunea este cunoscuta si datorita industriei piscicole.

Genua Pietra Ligure San Remo Diano Marina Alassio La Spezia Savona Finale Ligure Loano

Orase de vacanta sunt multe, si majoritatea se afla la mare. Litoralul se împarte în Riviera di Levante (între Genova si Lerici) si Riviera de Ponente (între Genova si Ventimiglia). Aceasta din urma se împarte la rândul sau în Palm Riviera (Genova-Cervo) si Riviera Florilor (Cervo-granita franceza). Printre cele mai importante statiuni se numara Portofino, Rapallo, Pietra Ligure, Loano, Borghetto, Alassio, Diano Marina, Arma di Taggia, San Remo si Bordighera, toate renumite pentru minunatele plaji, posibilitatile de distractie, precum si atractivele excursii în sate vechi din apropiere si orase vestite ca Monte Carlo din Monaco, capitala regiunii Genova, frumoasa zona Cinque Terre sau unul dintre orasele medievale toscane Pisa, Lucca, Florenta, etc.

De asemenea se pot face plimbari în munti, se pot vizita pesteri (Borgio Verezzi), se pot face plimbari cu bicicleta, se poate juca golf sau practica iahting-ul. Mai este de adaugat faptul ca Liguria are diferite festivaluri ca cel de la San Remo (februarie), Festivalul Pestelui (mai), Festivalul Florilor (iunie), si Festivalul muzicii medievale din Ventimiglia (iulie), Festivalul marii în La Spezia (august) si Festivalul de Jazz din Alassio (septembrie).

LIGURIA - o alternativa buna pentru mare, soare, mâncaruri si vinuri delicioase!


La inceputul paginei Prima pagina Italia
      Liguria harta - drumuri

TRANSPORT
Avion spre Italia
Autobuz spre Italia

TRANSPORT Domestic

Transfer Avion
Tren Autobuz

INCHIRIERE AUTO
Preturi & Conditii

LIGURIEN - Orase
Genova

LIGURIEN -
Mare & Soare

Pietra Ligure
Alassio
Loano
Alte statiuni

 

 
CONTINENT HOLIDAY & TRAVEL - Italia Specialist
Pentru Competenta - Servicii - Alternativa de Preturi!
Tel: 0046 - 8 - 31 07 50 Fax: 0046 - 8 - 31 09 55
Email: info@continentholiday.net Pagina Internet: www.continentholiday.net