SICILIA
Soare, Mare, Istorie, Natura !

 
Harta Siciliei
Clickati pentru marire.


    SICILIA se afla la sud de uscatul Italiei, este cea mai mare insula a Marii Mediteraniene fiind si una dintre cele mai cunoscute destinatii de vacanta, lucru datorit in primul rand litoralului sau precum si a frumoasei naturi ce o acopera. Insula este inconjurata de mai multe insule mici precum grupul Insulilor Liparice in partea de nord est, Insulile Egadice pe partea de vest si Insulele Pelagrice in partea de sud vest.

Relieful este schimbator cu o parte de campie in jurul orasului Palermo si o mai multe grupari muntoasa - o prelungire a Muntilor Apenini. Climatul este foarte bland, fapt ce permite cultivarea citricelor precum portocali, lamai, mandarini dar si a vitei de vie, cerealelor, maslinilor, nucilor, etc. Sicilia are si o bogata flora tropica, caracterizata prin palmieri, banane, bambusi, pomi papyrus si culturi de bumbac.

Pe Sicilia se gasesc multe locuri de atractie precum orasul Palermo - capitala regiunii, posesoarul unuia din cele mai complecte muzee arheologice precum si frumoase piete pline de monumente si biserici din evul mediu. Alte locuri de vizitat: templul grecesc din Agrigento, Siracuza -orasul natal al Sfantei Lucia precum si localitatile Segesta, Selinunte si Piazza Armerina.

Printre cele mai cunoscute statiuni marine mentionam: Taormina - o pozitie fantastica pe coasta de est, la picioarele vulcanului Etna, Cefalu pe coasta nordica si nu departe de orasele Palermo, Naxos, Mondello si Gela.
Interesante ca destinatii de excursii sunt si micile insule aflate in jurul Siciliei ca de exemplu insula paradis Stromboli - cunoscuta ca insula indragostitilor actrita suedeza Ingrid Bergman si regizorul italian Roberto Rossolino. Aici se poate ajunge cu feriboturile care circula des. A nu se uita o vizita la vulcanul Etna - unul dintre cei mai inalti si activii in lume. Sicilia are si mai multe statiuni de cura si tratament cu posibilitati de a efectua majoritatea tratamentelor.
SICILIA - o insula fantastica cu o natura fascinanta si un admirabil climat!


Inapoi la inceputul paginei Sicilia Inapoi la prima
pagina Italia

      ITALIA - HARTI
Sicilien - harta drumuri

TRANSPORT spre ITALIA
Avion
Autobuz
Tren (CFR )

TRANSPORT Domestic in ITALIA

Transfer Avion
Tren Autobuz

INCHIRIERE AUTO in ITALIA
Preturi & Conditi

SICILIEN - Orase
Palermo
Messina
Catania
Siracusa

SICILIA & INSULE
Soare & Mare

Giardini Naxos, Cefalu, Lipariska Öarna, S.Vito Taormina, Triscina .

GOLF in
SICILIEN

Golf in Italia

 

 
CONTINENT HOLIDAY & TRAVEL - Italia Specialist
Pentru Competenta - Servicii - Alternativa de Preturi!
Tel: 0046 - 8 - 31 07 50 Fax: 0046 - 8 - 31 09 55
Email: info@continentholiday.net Pagina Internet: www.continentholiday.net