Toscana
Unele dintre cele mai populare regiuni

 


    TOSCANA cu o suprafata de 22 992 Km2 este asezata în mijlocul Italiei, între Apenini si Marea Mediterana. Regiunea este compusa în mare parte din munti, cu minunatele colini toscane cunoscute pentru plantatiile lor viticole si pentru culturile de maslini. Fluviul Arno - cel mai mare fluviu din regiune - strabate tot tinutul.Toscana are un climat maritim de-a lungul coastei si continental în interiorul regiunii. Aceasta usureaza productia agricola si în acelasi timp favorizeaza cultivarea vitei de vie, maslinilor, tutunului, legumelor, castanilor, etc. Trebuie mentionate si vastele si atragatoarele paduri toscane care sunt o alta bogatiei a zonei. Tinutul este renumit si pentru vestigiile sale istorice si culturale care au fost extrem de bine conservate. Orasul renasterii italiene - orasul artelor - Florenta, este capitala regiunii si anual primeste sute de mii de vizitatori din toate colturile lumii.
Nume mari ca Michelangelo, Leonardo da Vinci sau Donatello au facut din Toscana centrul culturii renascentiste, iar capodoperele lor sunt faimoase în toata lumea.

Toscana este astfel socotita leaganul limbii si culturii italiene. Poeti si scriitori ca Dante, Machiavelli, sau Boccacio si-au lasat amprenta pe aceste locuri. Alte atractii medievale care merita sa fie vizitate în Toscana sunt:
Siena - cu Piazza del Campo construita în forma de melc Lucca - orasul natal al compozitorului Puccini
Pisa - cu renumitul sau turn înclinat.
Toate aceste orase au reusit sa îsi pastreze vii arhitectura istorica, si traditiile milenare.

Coasta Toscanei îsi invita vizitatorii într-un mediu relaxant cu plaji cu nisip fin si pa-duri de molid. Printre cele mai importante statiuni de pe coasta mentionam: Marina di Massa, Marina di Pietra Santa, Viareggio, Tirrenia, Livorno, Cecina Mare, Punta Ala, Castiglione della Pescaia, Marina di Grossseto si Principina Mare. Toate acestea ofera turistilor o infrasctructura dezvoltata, cu posibilitati de practicare a majoritatii sporturilor de apa, a golfului, ciclismului, calariei, si a altor sporturi pentru toate vârstele.

Arhipelagul toscanez - câteva insule din apropiere, ca de exemplu Elba - si mai multe rezervatii naturale sunt câteva tinte de excursii în captivanta natura din regiune. O alta atractie sunt vechile cetati etrusce si medievale, ca Volterra, Arzzo, Cortona, Gimiguano sau Rosella în apropiere de Grosetto. Aproape pretutindeni în Toscana gasesti o multitudine de palate si cetati vechi multe dintre care sunt astazi folosite ca hotele, aceasta facând din Toscana un imens paradis de vacanta. Nu putem sa uitam faptul ca Toscana este cunoscuta si prin statiunile sale de cura si tratament ca San Carlo Terme, Montecatini Terme, Saturnia, San Cassciano dei Bagni si Chianciano Terme - statiuni cu vechi traditii în domeniu.

La inceputul paginei Prima pagina Italia
      Toscana -harta drumuri

TRANSPORT

Avion spre Toscana
Autobuz spre Toscana

TRANSPORT Domestic

Transfer Avion
Tren Autobuz

INCHIRIERE AUTO
Preturi & Conditii

TOSCANA - Orase
Florens
Montecatini
Siena
Pisa
Lucca
Alte orase

TOSCANA -
Litoral & Lacuri

Marina di Pietrasanta
Castiglione d. Pescaia
Viareggio
Insula Elba
Alte statiuni

ALTE CALATORII
Case & Apartamente
Cura & Tratament
Golf
Cantonamente - sport
Potgorii & Agroturism

 

 
CONTINENT HOLIDAY & TRAVEL - Italia Specialist
Pentru Competenta - Servicii - Alternativa de Preturi!
Tel: 0046 - 8 - 31 07 50 Fax: 0046 - 8 - 31 09 55
Email: info@continentholiday.net Pagina Internet: www.continentholiday.net