Lazio
Mare & Soare
ULISSE RIVIERA

 
Terracina

Sabaudia

Sperlonga

Formia
    LATINA
Ort grundad 1932, mycket goda vägförbindelser med Rom och Napoli samt närliggande orter. Latina har ett modernt utseende och är i kontinuerlig utveckling när det gäller både industri och turism, särskild turismen på landet.
Latina - en modern resmål med stor respekt för de antika fornlämningar som omringar staden.
Avstånd till: Rom 68km, Neapel 195 km.
Latina - en modern resmål med stor respekt för de antika fornlämningar som omringar staden.

SABAUDIA
Hav och sjö, grundat 1934 är ett exempel på en rationellt byggd ort med en utmärkt balans mellan natur och stad. Till Sabaudia tillhör även en stor del av Parco del Circeo med Paola och Fogliano sjön samt två vatten kust: Monaci och Caprolace. Som i många städer i Italien, är även här de arkeologiska lämningarna från romarnas tid och prehistoriska perioden välbevarade.
Sabaudia - för sol och bad med möjlighet till dagsutflykter, sport och nöje! Avstånd till: Rom 91 km, Neapel 195 km.
Sabaudia - för sol och bad med möjlighet till dagsutflykter, sport och nöje!

SAN FELICE CIRCEO
En av naturens seger! Så kan man sammanfatta Circeo Parken - ett stort grönt område som sträcker sig från Monte till havet, omringar den lilla orten som under på sistone har förvandlats till Tyreniens "Portofino". Legenden säger att Odysseus stannade till här innan han träffade trollkvinnan Circe. Området erbjuder sina besökare en naturupplevelse fylld av skönhet och lugn miljö. Avstånd till: Rom 102 km, Neapel 202 km. San Felice Circero för semester mitt i naturen!

TERRACINA
Kallad även "Solens Port", Terracina badar i en natursymfoni av färg och parfym. Det blåa havet, vackra klipporna som antikens romare har skurit genom 40m för att öppna l'Appia som följer längst efter havet, fascinerar besökaren. Dennna moderna ort har sitt ursprung från etruskernas, romarnas och medeltidens byggnader. Bland de saker som representerar Terracina kan vi nämna bl a: *kyrkan med Pio VI - en ombyggnad med en anmärkningsvärd arkitektursutveckling. *Giove Anxurs tempel *Terracinas sandstränder *hamnkanalen, *det lokala köket erbjuder de bästa produkterna från fastlandet eller alla sorters fisk.
Avstånd till: Rom 142km, Neapel 139 km.
Allt detta gör Terracina till en viktig och en äkta turistort.

SPERLONGA

En havsby med läge på en bergsudde och befäst(skyddad) av medeltids torn., en vaker sandstrand av ca 10km. Vikar och kullar i levande färger, spektakulära stenar formade av vinden, yppiga sluttningar täckta av medelhavsflora. Denna by med sina trånga gator, klänger sig fast vid bergen i en karakteristisk arkitektur som öppnar sig mot fria gränder eller platser med havsutsikt.
Bland Sperlongas turistattraktioner kan vi nämna bl a Arkeologiska Museet - framträdande längst villa di Tiberio eller marmorskulpturerna som representerar episoder från Odysseus resa.
Avstånd till: Rom 160km, Neapel 122km.
Sperlonga - en oas med en fin blandning av myt, historia och natur.

GAETA
Gaeta - staden som fortfarande bevarar aspekten av en borbonisk ort. Här har Francesco II och sin Maria Sofia tillbringat några av sina sista månader efter Napoli Rikets fall. Små medeltids gator - promenadsvägar som spontant öppnar sig mot stan, nomadiska torner, ,,moresche kyrkor, antika murar ,,megalitiche. Även: två mäktiga slott, en eremithydda från 1200-talet, Serapo stranden - alltid romarnas favorit strand, bergen Spaccata - en av de mest heliga platserna för kristendomen. I Gaeta finns även muséet för Kulturhistoriska Center och den mest berömda fisketorget i Lazio. Gaeta - en av Italiens mest antika hamnar, en kulturstad med en rik målningskonst tradition med anor från målaren Sebastiano Concas tid i början av år 700. Att tillägga strandpromenaderna i antik miljö längst en av Italiens vackraste kuster. Avstånd till: Rom 164km, Neapel 108km. Gaeta - en möjlighet att kombinera sol och bad med kulturupplevelser.

FORMIA
"Den fina hamnen" - orten som sedan flera hundra år har representerat tillflykten och platsen av lugn och ro för många dåtidens excellenser som Cicerone, Vitruvio och andra från antikens tid. Formia är idag ett utmärkt avkoppling och semesterplats, fylld med fornlämningar och symboler från den gamla tiden.
Områdets alla turistattraktioner, den lokala befolkningens gästvänlighet, havskusten - känd som Odysseus Riviera, stranden Vindicio, turisthamnen samt Parken Gianola gör Formia till en attraktiv turistort för alla kategorier av semester firande. Avstånd till: Rom är 169km, Neapel 101km.

PONZA ÖN
Ponza - en av mest trafikerade vattenleden i Medelhavet, bevarar atmosfären av en vild och ej förorenad omgivning.
En gång utflyktplatsen för munkar och eremiter, strategisk bas för korsariska soldater, fiskarnas och langusternas land, idag dykarnas paradis. Strandklippor, grottor, fristående stränder, och den blåklara havsvattnet gör av Ponza en av de vackraste öarna i Italien och kanske i hela världen.
Volsci, fenicierna eller romarna hade här en gång i tiden sina mest säkra gömställen.
Avståndet från Ponza till Anzio är ca 2 timmar med båt, till Rom 57km och till Neapel tar det ca 3 timmar med båt.
Ponza - en ö med vita hus, som smälter perfekt i öns miljö, en mycket bahaglig klimat, ett smakligt lokalt kök, en året runt semester destination!
 
      TRANSPORT
Avion spre Italia
Autobuz spre Italia


TRANSPORT Domestic

Transfer
Avion
Tren
Autobuz


INCHIRIERE AUTO
Preturi & Conditii


ULISSE Riviera- Logi
Descriere & Preturi
Gaeta
Insula Ponza
S.Felice Circeo
 
 
CONTINENT HOLIDAY & TRAVEL - Italia Specialist
Pentru Competenta - Servicii - Alternativa de Preturi!
Tel: 0046 - 8 - 31 07 50 Fax: 0046 - 8 - 31 09 55
Email: info@continentholiday.net Pagina Internet: www.continentholiday.net