FRANKRIKE
Centrala Frankrike
Limousin, Auvergne, Rhône-Alpes, mm.

 
Pérouges medeltida staden


Côtes du Rhône vingårdar
Klicka för större bildLyon - St-George kyrka
Klicka för större bild

    CENTRALA FRANKRIKE - Limousin, Auvergne,
Rhône-Alpes

Omfattande naturområden sträcker ut sig mellan Limousin, Auvergne och floden Rhône. Här finner vi berg, vulkaner och breda floddalar, regioner där naturen härskar men som även är rika på konst och historia som sträcker sig från de antika romarna till romantikerna, från Renässansen till Barocken.

Städer och platser att besöka
Det finns många intressanta platser att besöka: Bresse, känd för sin "bleu"-ost, Dombes och dess dammar, den medeltida staden Pérouges, små byar med hus vars fasader är byggda av förgyllda stenar, vingårdar i Beaujolais, småstäderna Brouilly, Morgon, Juliénas.

Den eleganta staden Lyon (Frankrikes näst storsta stad efter Paris) blägen där de två floderna Saone och Rhône möts, med 28 broar. Denna Galliens huvudstad fascinerade redan den mäktige Julius Caesar! Besök gärna Lyons tre byar: Saint-Georges och Saint-Paul längs floden Saône och Saint-Jean nära katedralen och glöm inte att gå på något av stadens 27 olika museum. De lokala korv- och salamiprodukterna är mycket goda. Vienne bevarar än idag många tecken på sin antika storhet - tempel, teater, korintiskt helgedom - och den glans man hade på medeltiden finns att bevittna på välfyllda museum.

Sedan har vi Valence och vinodlingsområdet Côtes du Rhône, det sistnämnda ett obligatoriskt resmål för finsmakare. Här finns även underbara landskap i Ardéche, il Pont d'Arc och ett flertal intressanta grottor. Haute Corniche bjuder på ett imponerande panorama. Limousin, region med många floder som störtar fram ur djupa bergsklyftor, lämpligt för en avkopplande semester, för fiskeintresserade och för den som praktiserar utomhussporter.

Kända konstcentrum är Aubusson, Limoges, Vissivière, Meymac och Rochechouart. Alvernia, vulkanområde, ett paradis för den som har intresse för drakflygning.

Spektakulära naturupplevelser är t ex Cantal, en enorm vulkan, eller lavastaden Salers. Ni kan fylla era lungor vid bergsmassivet Sancy och kurorten La Bourboule. Besök även katedralen i Clermont-Ferrand konstruerad av svart lava.


      FRANKRIKE KARTOR
Vägkarta
Vägkarta on line

TRANSPORT till FRANKRIKE
Flyg
Buss
Tåg

INRIKESTRANSPORT
Transfer
Flyg
Tåg
Buss

BILUTHYRNING
Priser & villkor

FRANKRIKE - LOGI
Pris & Beskrivning


Cantal

 
SÖK & BOKA
Klicka här!


 
CONTINENT HOLIDAY & TRAVEL - Frankrike Logi & Transport Service
För Kunskap - Service - Prisalternativ!
Tel: 08- 31 07 50, 031- 708 08 50, 040- 10 32 00, Fax: 08- 31 09 55
Email: info@continentholiday.net Hemsida: www.continentholiday.net