Emilia Romagna
 

 
Bologna
Modena


   
EMILIA ROMAGNA sträcker sig som en triangel i nordmellersta Italien, begränsad av regionerna Veneto i norr, Lombardiet i väst, Marche i öst och Ligurien och Toscana i syd. Landskapet består av slättland med fin natur och vackra stränder i norr och bergsområden i söder vid begskedjan Appeninerna. Dessa två delar skiljs åt av den gamla romerska vägen - Via Emilia, och längs denna hittar man flera av regionens viktigaste städer som t ex: Piacenza, Parma, Modena och Bologna - Europas första universitetstad och regionens huvudstad.Alla dessa är städer med en unik historia, fantastisk arkitektur, ovärdeliga konstskatter och även en väl utvecklad industriproduktion. Emilia Romagna har ett kontinentalt klimat med varma somrar och kalla vintrar, med undantag för kusten som kan glädjas åt mildare temperaturer.

När det gäller turism är regionen i första hand känd för sina badorter längs Adriatiska kusten. Här kan nämnas bl a: Lido di Nazioni, Lido Spina, Lido Adriano, Milano Marittima, Cervia, Cesenatico, Rimini, Riccione.

Förutom de fina och långa sandstränder som är kantade av hotell, lägenheter, barer, restauranger, diskotek, affärer och idrottsanläggningar är dessa orter även perfekta utgångspunkter för intressanta och spännande dagsutflykter till närliggande städer som t ex: Ravena, Bologna, republiken San Marino och varför inte Venedig, Verona, Florens eller orter vid Gardasjön.

Regionen är även känd för sina gastronomiska specialiteter, goda viner, intressanta folkfester och festivaler och passar de flesta typer av resenärer. Emilia Romagna - för sol, bad, nöje, sport och avkoppling!

SÖK & BOKA LOGI
Klicka här!


Högst upp på sidan Tillbaka till Italien
      EMILIA ROMAGNA
Vägkarta

TRANSPORT

Flyg till Bologna
Buss till Bologna

INRIKESTRANSPORT

Transfer
Flyg
Tåg
Buss

BILUTHYRNING
Priser & villkor

EMILIA ROMAGNA -
Städer

Bologna
Ferrara
Modena
Parma
Ravenna

EMILIA ROMAGNA -
Sol & Bad

Rimini
Riccione
Lido Adriano
Lido di Volano
Cattolica
Cervia Riviera
Bellaria
Cesenatico

 

 
CONTINENT HOLIDAY & TRAVEL - Italien Specialisten
För Kunskap - Service - Prisalternativ!
Tel: 08- 31 07 50, 031- 708 08 50, 040- 10 32 00, Fax: 08- 31 09 55
Email: info@continentholiday.net Hemsida: www.continentholiday.net