Lazio
Kultur, historia, nöje, sol & bad
 

 
   
LAZIO ligger i mellersta Italien på västra sidan och är begränsat in mot landet av en bergskedja som består av flera intressanta bergsgrupper med vulkaniskt ursprung som har givit uppkomst till många vackra insjöar som t ex Bolsena och Bracciano. Regionens slättland är uppdelat i två delar; Maremma och Campagna Romana. Den 300 km långa kusten är låg, blandad med sandstränder, djupa vikar och bergsuddar. Klimatet är till största delen milt, förutom i bergstrakterna där det oftast är ganska varmt på sommaren, men kallt på vintern.

Rom

Alla tidsåldrar och historiska epoker är representerade i Lazio genom förhistoriska bevis som vägar, broar, akvedukter, monument, palats, kyrkor, torn, skrin, oräkneliga målningar och konstverk. Den främsta turistattraktionen är landets huvudstad Rom, som även kallas "den eviga staden". Rom erbjuder sina besökare mycket arkitektur, konstskatter, antika fornlämnigar, fontäner, restauranger och ett myllrande och färgstarkt folkliv. De mest berömda sevärdheterna är bl a Colosseum, Fontana di Trevi, Spanska Trappan och Vatikanstaten, med den berömda St Peterskyrkan, som också gör Rom till centrum för kristendomen. I Rom hålls en europeisk musikfestival i juni och en balettfestival i juli-augusti. Man kan även kombinera sin vistelse med ett par dagar ute vid kusten t ex i Ladispoli som ligger ca 40 km utanför och kallas för "Roms strand".

Andra sevärda platser är bl a de gamla etruskernas områden som Tarquinia, Cerveteri och Viterbo eller natursköna utflyktsmål som t ex Circeo Nationalpark i söder som ligger i ett slättlandskap med små skogar och sjöar som sträcker sig ut i havet vid en udde av kalkklip-por. Här utanför ligger också den underbara Pontinska skärgården med sin bergiga kust med höga klippor och grottor där pirater en gång i tiden vilade ut mellan sina räder. Lazio - för en allsidig semester.

Högst upp på sidan Tillbaka till Italien
      Lazio vägkarta

TRANSPORT
Flyg till Italien
Buss till Italien

INRIKESTRANSPORT

Transfer Flyg
Tåg Buss

BILUTHYRNING
Priser & villkor

LAZIO - Städer
Rom

LAZIO - Sol & Bad
Rom Rivieran:
-
Ladispoli
-Ostia
Ulisse Rivieran:
-Sabaudia
-San Felice Circeo

-Sperlonga

-Gaeta

-Formia

-Ponza ön

-Terracina 
SÖK & BOKA
LOGI

Klicka här!


 
CONTINENT HOLIDAY & TRAVEL - Italien Specialisten
För Kunskap - Service - Prisalternativ!
Tel: 08- 31 07 50, 031- 708 08 50, 040- 10 32 00, Fax: 08- 31 09 55
Email: info@continentholiday.net Hemsida: www.continentholiday.net