Ligurien
En av Italiens mest berömda regioner!

 

Ligurien - Cinqueterre
Klicka för större bild


Ligurien - BorgioVerezzi


Ligurien - Palm Riviera

Ligurien - Portofino   
LIGURIEN ligger i nordvästra Italien och sträcker sig som en regnbåge från Ventimiglia vid franska gränsen ända till Lerici i norra Toscana. Ligurien har kullar och smala badstränder belägna i flera havsvikar, bukter och på uddar. Tack vare sitt läge med bergskedjan Appeninerna i norr som skyddar mot kalla, nordliga vindar, har Ligurien ett milt klimat stora delar av året. Landskapet och klimatet gynnar odlingar av blommor, oliver, frukt och vindruvor och regionen är även känd för sin utvecklade fiskeindustri.


Ligurien karta

Semesterorterna är många och de flesta ligger vid vattnet. Kusten uppdelas i Riviera di Levante, som sträcker sig från Genova till Lerici och Riviera di Ponente - även den uppdelad i Palm Rivieran (Genova-Cervo) och Blomster Rivieran (Cervo-franska gränsen) - som sträcker sig från Genova till Ventimiglia.

Bland de viktigaste badorterna kan vi nämna Portofino, Rapallo, Pietra Ligure, Loano, Alassio, Borghetto,Diano Marina, Arma di Taggia, Sanremo och Bordighera, alla kända för sina utmärkta sandstränder, olika slags barer och restauranger, idrottsanläggningar samt spännande utflykter till närliggande gamla byar eller städer som t ex Monacos Monte Carlo, regionens huvudstad Genova - en av de fyra sjöfartsrepublikerna, det vackra Cinque Terre området eller någon utav Toscanas medeltidsstäder som Pisa, Lucca, Florens. Man kan också vandra, besöka bergsgrottor (t ex de i Borgio Verezzi), cykla i den sköna naturen, spela golf eller vattensporter som seglling, windsurfing, vattenskidor,mm.

Att tillägga är att i Ligurien äger flera folkfester och festivaler rum som t ex sångfesten i Sanremo (februari), fiskfesten i Camogli (maj), blomsterfestivalen (juni) och medeltidsmusikfestivalen (juli) i Ventimiglia, havsfesten i La Spezia (augusti) och september jazzfestivalen i Alassio

Ligurien - ett alternativ för sol, bad, god mat, goda viner!

SÖK & BOKA
Klicka här!


Högst upp på sidan Tillbaka till Italien
     
LIG
URIEN - KARTOR
Ligurien vägkarta

TRANSPORT
Flyg till Italien
Buss till Italien
INRIKESTRANSPORT

Transfer
Flyg
Tåg
Buss

BILUTHYRNING
Priser & villkor

LIGURIEN - Städer
Genua

LIGURIEN Sol & Bad
Karta med badorter

RIVIERA DI LEVANTE

Portofino, Rapallo, S.Margherita Ligure, Lavagna, Camogli, Sestri Levante, Levanto, Devia Marina, La Spezia

PALM RIVIERAN
Loano
Pietra Ligure

BLOMSTER RIVIERAN

Alassio
Diano Marina
Sanremo

LIGURIEN På Landet
Orter & prisalternativ

GOLF i Ligurien
Golf i ItalienLigurien - Blomsrer Rivieran

 

 
CONTINENT HOLIDAY & TRAVEL - Italien Specialisten
För Kunskap - Service - Prisalternativ!
Tel: 08- 31 07 50, 031- 708 08 50, 040- 10 32 00, Fax: 08- 31 09 55
Email: info@continentholiday.net Hemsida: www.continentholiday.net