SICILIEN
Sol, Bad, Sport, Historia, Natur!

 Sicilienkarta
Klicka för större karta.


   
SICILIEN ligger söder om Italiens fastland, är medelha-vets största ö och ett mycket populärt resmål känt för sina vackra kustlinjer och sin vackra natur. Ön är omgiven av flera mindre öar och ögrupper som de Lipariska på nord- östra sidan, de Egadiska på västra sidan och de Pelagiska på sydvästra sidan.
Landskapet är omväxlande med en del slättområden runt omkring Palermo och en del bergsgrupper som är en fortsättning av Appeninerna.
Klimatet är mycket milt och här odlas mycket citrusfrukter som apelsiner, citroner och mandariner, men också vin, säd, olivolja, mandel, nötter och lakrits. Sicilien har också en rik tropisk flora med palmer, bananträd, bambu, papyrus och bomull.

Här finns många sevärda platser och städer som t ex huvudorten Palermo med en av Italiens största och mest berikade arkeologiska museum och många underbara piazzor med olika monument och kyrkor från medeltiden. Man kan också besöka de grekiska templen i Agrigento, Lucias födelseort Siracusa och arkeologiska platser som Segesta, Selinunte och Piazza Armerina.

Kända badorter är bl a Taormina - som är underbart belä- get precis vid Etnas fot på östkusten, Cefalú - på nord- kusten inte långt från Palermo, Naxos, Mondello och Gela.

Intressanta utflyktsmål är de mindre öarna runt omkring Sicilien t ex paradisön Stromboli (som är känd som Ingrid Bergmans och regissören Roberto Rossolinos kärleksö), dit går färjor regelbundet och här finns även Etna, en av de högsta ännu aktiva vulkanerna på jorden och Europas största.

Sicilien har även flera kurorter som utför de flesta behandlingar.

SICILIEN - en spännande ö med exotisk natur och ett underbart klimat.


Högst upp på sidan Tillbaka till Italien

      ITALIEN - KARTOR
Sicilien vägkarta

INRIKESTRANSPORT
Transfer Flyg
Tåg Buss

BILUTHYRNING
Priser & villkor

SICILIEN - Städer
Palermo
Messina
Catania
Siracusa

SICILIEN Sol & Bad
Cefalù
Taormina
Giardino Naxos
S.Vito La Capo
Citta del Mare
Triscina di Selunite
Lipariska Öarna


SICILIEN - GOLF
Golf i Italien

  {extrabild1}
SÖK & BOKA
LOGI

Klicka här!

{extrabild3}

  {extrabild4}
CONTINENT HOLIDAY & TRAVEL - Resor till Italien med Italien Specialisten
För Kunskap - Service - Prisalternativ!
Tel: 08- 31 07 50, 031- 708 08 50, 040- 10 32 00 Fax: 08- 31 09 55
Email: info@continentholiday.net Hemsida: www.continentholiday.net