Toscana
En av Italiens populäraste regioner!

 

   
TOSCANA - Välkommen till det välkända och populära Toscana - regionen som ligger i mellersta Italien, mellan bergskedjan Appeninerna och Medelhavskusten!

Landskapet består till stor del av berg med de vackra toscanska kullarna som är kända även för sina vindistrikt och olivodlingar. Arnofloden är regionens största och korsar hela Toscana.Toscana har maritimt klimat vid kusten och kontinentalt inne i landet. Detta gynnar jordbruksproduktionen samt odlingar av vindruvor, oliver, tobak, grönsaker, kastanjer mm. Till allt detta är det värt att tillägga att Toscana är rikt på skogar och har en mycket utvecklad industri med hantverk av fajans, marmor och möbler.

Toscana är världskänd även för sina välbevarade sevär-digheter som belyser en mycket rik och gammal historia och kultur. Den italienska renässansens födelseort - konst-staden Florens - är regionens huvudstad som årligen tar emot hundratusentals besökare från världens alla hörn. Stora namn som, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Dona-tello m fl, har gjort Toscana till renässansens viktigaste fäste och deras mästerverk är berömda världen över.

Toscana betraktas även som italienska språkets och kultu-rens vagga. Här kan man nämna poeter och författare som Dante, Macchiavelli och Boccacio. Andra medeltida städer värda att besöka i Toscana är Siena - med sitt snäckfor-made torg Piazza del Campo, Lucca - kompositören Puccinis födelsestad och Pisa - med sitt lutande torn. Dessa orter har bevarat sina gamla historiska byggnader och traditioner otroligt bra.

Toscanas kust erbjuder sina besökare en vacker och avkopplande miljö med fina sandstränder och tallskogar. Bland regionens viktigaste badorter kan vi nämna: Marina di Massa, Marina di Pietrasanta, Viareggio, Tirrenia, Livorno, Cecina Mare, Punta Ala, Castiglione della Pescaia, Marina di Grosseto och Principina Mare. Alla dessa erbjuder sina besökare bra boendealternativ och affärer, möjligheter att utöva de flesta vattensporter, golf, tennis, cykling, ridning och andra idrotter för alla åldrar.

Toscanas skärgård, flera närliggande öar som t ex. Elba ön och flera naturreservat är några av de utflyktsmål i Toscanas vackra natur samt en del gamla etruskiska och medeltida orter som t ex. Volterra, Arezzo, Cortona, Gimigiano eller Rosella nära Grosseto.

Nästan överallt i Toscana hittar man även gamla slott och borgar(många av de är i dag hotell) som bidrar till att regionen är ett mångsidigt semesterparadis. Till allt detta får vi inte glömma att Toscana är känt även för sina hälsokurorter som t ex: San Carlo Terme, Montecatini Terme, Saturnia, San Casciano dei Bagni och Chianciano Terme - kurorter med mycket gamla anor.

Högst upp på sidan Tillbaka till Italien
      Toscana vägkarta

TRANSPORT

Flyg till Italien
Buss till Italien
Tåg till Italien

INRIKESTRANSPORT
Transfer Flyg
Tåg Buss

BILUTHYRNING
Priser & villkor

TOSCANA - Städer
Florens Lucca
Montecatini Siena
Bagni di Lucca Pisa
Övriga städer

TOSCANA-Sol & Bad
Marina di Massa
Marina di Pietrasanta
Viareggio Tirrenia
Marina di Bibbona
Follonica
Castiglione d. Pescaia
Punta Ala Elba ön
Principina Mare
Marina di Grosseto

TOSCANA - På Landet Hus & Lägenheter
Vingårdar

ANDRA RESOR till TOSCANA

Kur & Behandling
Golf i Toscana
Idrottsläger
SpråkKurser
Italiensk Matlagning

 
Pisa - en av världens underverk!

Toscana för en aktiv semester!

Upplev Toscanas vackra kust!

 
SÖK & BOKA
Klicka här!


CONTINENT HOLIDAY & TRAVEL - Italien Specialisten
För Kunskap - Service - Prisalternativ!
Tel: 08- 31 07 50, 031- 708 08 50, 040- 10 32 00, Fax: 08- 31 09 55
Email: info@continentholiday.net Hemsida: www.continentholiday.net