Bukarest
"Sydeuropas lilla Paris" Rumäniens huvudstad

 
Triumfbågen i Bukarest
Klicka för större bildBukarest karta
Klicka för större kartaBukarest - Piata Universitati
Klicka för större bildBukarest - Piata Unirii


Bukarest - Gamla Stan
   
Bukarest som stad har anor från 1400-talet då den blodtörstige greve Dracula härskade. Vlad Tsepes, som han egentligen heter, sägs vara begravd cirka 40 km utanför Bukarest, i kyrkan på en ö i den vackra sjön Snagov, ett omtyckt natur- och rekreationsområde.

Som Rumäniens politiska, ekonomiska och kulturella centrum har Bukarest blivit en viktig knytpunkt i Europa och det mest besökta turistmålet i landet. Staden har ett flertal viktiga museer som till exempel: - - Muzeul Satului"(etnografiska museet), Europas största utomhusmuseum, med över 200 byggnader från hela Rumänien. Klicka här för museets karta.
- Muzeul Antipa" (naturvetenskapliga museet)
- Nationella konstmuseet och flera konstgallerier, historiska platser och arkitektoniska sevärdheter, samt behandlingskliniker.
- Rumäniens parlamentbyggnad - en av världens största byggnader, känd även som förre detta rumänske diktatorn Ceausescus palats.

Bukarest är välbesökt även av många affärsmän detta tack vare ett 20-tal marknader och utställningar som anordnas varje år.

I Bukarest Atheneum eller andra kulturcentara, arrangeras årligen ett stort antal kulturevenemang: konserter med klassisk eller modern musik, opera, ballett, dockteater, cirkus, musik och folkdanser mm.

Stadens besökare kan glädja sig över en mängd nöje med olika restauranger, barer, diskotek, nattklubbar med cabareföreställningar, casinon.

Bukarest är en stad med många blommande parker och trädgårdar , breda boulevarder, Triumfbåge (en kopia av den som finns i Paris), vacker kombination av 1700-talet och modern arkitektur, omringad av grönska, fritidsområde och sjöar.

BUKAREST - ett utmärkt weekendalternativ även med tanke på närheten till bergskedjan Karpaterna och Svarta Havets sköna kust.


President Ceausescus palats - idag landetsparlamen
Klicka för större bild

      BUKAREST KARTOR
Bukarest stadskarta
Bukarest tunnelbana
Bukarest & Omgivning
Flera kartor

INRIKESTRANSPORT
Transfer
Flyg
Tåg
Buss

BILUTHYRNING
Priser & Villkor

HOTELL
Beskrivning
Prislista

Bukarest - Atheneum
Klicka för större bildBukarest - Odobesti Nightclub

 
Muzeul Satului - Etnografiska museet

Park Herastrau med Casa Scinteii i bakgrunden

Kungliga Slottet Klicka för dtörre bild

 
Högst upp på sidan Tillbaka till Rumänien

CONTINENT HOLIDAY & TRAVEL - Rumänien Specialisten
För Kunskap - Service - Prisalternativ!
Tel: 08- 31 07 50, 031- 708 08 50, 040- 10 32 00 Fax: 08- 31 09 55
Email: info@continentholiday.net Hemsida: www.continentholiday.net