Rumänien
Utflykter - Inrikes

 
Murfatlar


Gyttjebad i Eforie Nord


Kloster i Moldavien


Donau Deltat


Rumänsk afton


Slottet Bran - Draculas slott
    KUSTRUNDTUR: En halvdagsfärd. Först till hamnstaden Constanta med besök på ett akvarium och på arkeologiska museet. Därefter längs Svarta havskusten till Techirghiolsjön och Eforie Nord där vi besöker en gammal rumänsk-ortodox kyrka helt byggd i trä. Under turen får vi ta del av den rumänska historien och även höra om dagens Rumänien. Ett måste.

MURFATLAR: Halvdagstur till det distrikt där de välkända Murfatlar-vinerna framställs. Här gör vi också besök på ett vinmuseum och en självklar vinprovning.

GYTTJEBAD: Vi åker till Eforie Nord och får prova på den världsberömda och mycket omtalade "gyttjebehandlingen" vid den salta Techirghiolsjön. Halvdag.

MANGALIA: De hästintresserade barnens halvdagsutflykt. Efter ridning på stuteriet blir det en liten picknick innan det är dags att åka hem igen.

RUMÄNSK AFTON: Här får man i folklorens form uppleva ett genuint bondbröllop med rumänska specialiteter och gott vin. Om man vill så dansar man med i kvällens avslutningsdans - Perinita - det betyder "kyssdansen".

BUKAREST: på en dag. Vi flyger eller åker buss till "Balkans Paris" - parkernas 500 år gamla stad. Här får man uppleva den kosmopolitiska stämningen, se hur gammal kultur möter en ny i en modern östeuropeisk huvudstad. Vi åker runt ca 3 timmar innan vi äter lunch och får tid för egna strövtåg. Middag med folkloreshow. En givande och intressant storstadstur.

DONAUDELTAT: En dags buss/båtfärd till pelikanernas häckningsplats. Till den orörda naturens flora och fauna. Den här utflykten är ett "måste" för naturvännen.

KARPATERNA: Tvådagarsutflykt med flyg eller buss till de rumänska "Alperna". På den här resan får man möjlighet att komma Rumänien och dess natur lite närmare in på livet. Man får också besöka Castel Bran - Greve Draculas Slott. Man har inte varit i Rumänien utan att ha varit på denna tur!

MOLDAVIEN: De omtalade klostren i Moldavien står under FN:s beskydd. Man får uppleva och studera dem under en intressant och givande tvådagarstur.

CONSTANTA: Närmaste granne med Mamaia är Constanta som grundades av grekerna på 400-talet f kr. Staden hette då Tomis. Idag är Constanta Rumäniens största hamnstad och har ca 500.000 invånare. Mellan Mamaia och Constanta är det täta bussförbindelser och resan tar ca 20 min. I Constanta finns varuhus, hemslöjdsaffärer, många kaféer och restauranger. Den historiskt intresserade får ett rikt utbyte av ett besök här. Förutom ett etnografiskt och ett sjöfartsmuseum finns här utomhusmuseer med föremål från den romerska perioden. Här finns också två arkeologiska museer, där de grekiska, romerska och bysantinska perioderna är rikt representerade.


Högst upp på sidan

    Tillbaka till Rumänien
      RUMÄNIEN KARTOR
Vägkarta
Regionskarta
Reliefkarta
Flera kartor


Bukarest - Triumfbågen


Bukarest - Hanul Manuc


Karpaterna


Constanta


Delfinarium i Mamaia

 


 
CONTINENT HOLIDAY & TRAVEL - Rumänien Specialisten
För Kunskap - Service - Prisalternativ!
Tel: 08- 31 07 50, 031- 708 08 50, 040- 10 32 00 Fax: 08- 31 09 55
Email: info@continentholiday.net Hemsida: www.continentholiday.net