Mat-Nöje-Kultur i Södra Karpaterna
Rumänien - en av Europas vinproducenter

 Bukarest - Atheneum - -koncerthuset


Bukarest - Park Herestrau


Bukarest - Muzeul Satului


Bukarest -Carul cu bere ölpub   
För dig som vill lära känna lite av Rumänien, vinerna och den rumänska matkulturen lite bättre är en resa i södra Karpaterna definitivt ett av de bättre sätten.
Vi kan skräddarsy en resa enligt kundens önskemål.
För grupper eller individuella resenärer som hyr bil föräslår vi bl a följande tur:

DAG 1 Ankomst med flyg till Rumänien. Inkvartering i Bukarest eller på ankomstorten.

DAG 2
Alt 1. Vid icke-flygankomst i Bukarest, efter frukost, dag 2 forsätter med bussfärd mot Bukarest. Lunch på vägen eller i Bukarest. Eftermiddagen används för besök på Museul Satului - Etnografiska museet i Bukarest. Middagen serveras på en restaurang med bl a traditionella rumänska maträtter. Övernattning på hotell i Bukarest.
Alt 2. Vid flygankomst i Bukarest, efter frukost, dag 2 forsätter med Bukarest stadstur. Efter lunch, besök på Museul Satului - Etnografiska museet i Bukarest. Middagen serveras på en restaurang med bl a traditionella rumänska maträtter. Övernattning på hotell i Bukarest.

DAG 3 Frukost och därefter avfärd mot Sibiu via Pitesti, Rimnicu Vilcea. Besök på en vingård med vinprovning på vägen och lunch i Rimnicu Vilcea. Där besöker vi också klostret Cozia. Middag och inkvartering i Sibiu.

DAG 4 Frukost och stadsrundtur i Sibiu, därefter bussfärd mot Sighisoara via Medias (ortens vin - Golden Mediasch, är nämd även i Bram Stokers roman Dracula). Vi äter lunch i Medias och besöker sedan stadens gamla citadell. Middag och övernattning i Sighisoara - Greve Draculas barndomsstad.

DAG 5 Efter frukost, besök i Sighisoaras gamla citadell. Lunch och sedan bussfärd mot Brasov via Rupea. Middag i Brasov på en restaurang med folklor program och traditionella rumänska maträtter. Övernattning på hotell i Brasov.

DAG 6 Frukost och därefter bussfärd till Bran Slott - Draculaslott. Lunch i Sinaia. Middag samt inkvartering på hotell i Sinaia.

DAG 7 Efter frukost besök på Peles Slott- den rumänska kungliga sommar residence. Lunch och därefter resa mot Bukarest eller Constanta (gäller vid kombiresa med vistelse vid Svarta Havet). Middag och övernattning på hotell i Bukarest eller vid kusten.

DAG 8 Efter frukost, avfärd mot flygplatsen för hemresa från Bukarest.

För de som inte vill åka på rundtur finns det möjligheter att stanna på en fast ort och därifrån göra dagsutflykter till närliggande turistatraktioner för att provsmaka på olika rumänska dryck och maträter. Detta kan kombineras med balet & opera, musik, folklor dans och sång, sport, enligt överenskommelse med resebyrån.
Högst upp på sidan

    Tillbaka till Rumänien
      RUMÄNIEN
Fakta om landet

RUMÄNIEN KARTOR
Vägkarta
Flera kartor
Vinregioner i Rumänien

TRANSPORT TILL
RUMÄNIEN

Flyg Buss Tåg

INRIKESTRANSPORT
Transfer Flyg
Tåg Buss

BILUTHYRNING I RUMÄNIEN
Priser & Villkor


Sibiu


Castel Bran - Draculaslott


Sinaia - Peles Slott

 

 
CONTINENT HOLIDAY & TRAVEL - Rumänien Specialisten
För Kunskap - Service - Prisalternativ!
Tel: 08- 31 07 50, 031- 708 08 50, 040- 10 32 00 Fax: 08- 31 09 55
Email: info@continentholiday.net Hemsida: www.continentholiday.net