Finlanda
Tara lui Mos Craciun

 


Clicati pentru marire    O alta destinatie care trebuie luata in considerare in Scandinavia este cu siguranta Finlanda, natiunea lacurilor (exista circa 100.000!!!). Spre deosebire de alte natiuni scandinave, aceasta tara s-a dezvoltat cu ajutorul unei anumite influente straine (in special ruseasca) data fiind pozitia sa geografica favorabila, chiar daca ulterior a dobandit o autentica autonomie fata de evenimentele care au influentat Europa secolului trecut.

Multe orase pastreaza inca centre istorice aproape intacte, caracterizate prin constructii din lemn in tipicul stil nordic. De-a lungul malurilor lacurilor se pot inchiria acest tip de locuinte sau se poate face o tipica sauna finlandeza. Si aici se afla comunitati "Sami" care, ca in restul peninsulei scandinave traiesc in nordul tarii.

Clima este mai degraba temperata, umiditatea scazuta si aerul intepator. Bucataria aminteste de cea franceza, dar supele, mancarurile din peste si dulciurile sunt tipice si originale acestor meleaguri, va sfatuim sa gustati pastravul, stiuca, somonul si heringii baltic.

In ciuda scazutei densitati a populatiei, in Finlanda exista o viata culturala bogata si plina de viata. In special vara, multe orase rezerva spatii ample activitatilor concertistice, teatrale si cinematografice. In septembrie multe orase de pe coasta organizeaza traditionalele sarbatori ale heringilor din Marea Baltica. Calmul si linistea care caracterizeaza acest popor vor sti sa va transmita acea seninatate necesara pentru a petrece o vacanta originala in deplina relaxare.


La inceputul paginii


    Inapoi la Scandinavia


      Legenda
Harti

TRANSPORT spre FINLANDA
Avion Autobuz Tren

TRANSPORT Domestic
Transfer Avion
Tren Autobuz

INCHIRIERE AUTO
Preturi si Conditii

DESTINATII
Helsinki
Alte orase/locuri

 
FINLANDA - LEGENDA
POZITIE GEOGRAFICA: Estul Europei de Nord. SUPRAFATA: 338.145 Km/p. POPOULATIE: cca 4,9 milioane de locuitori. SISTEMUL POLITIC: Republica parlamentara.CAPITALA: Helsinki. ALTE CENTRE URBANE IMPORTANTE: Tampere, Turku, LIMBA: Finlandeza (minoritati lingvistice lapone si suedeze). MONEDA: Marca Finlandeza divizate in 100 penni. RELIGIE: majoritatea apartine bisericii crestine luterane, minoritati greco-ortodoxe si catolice. ORA: Aceias ora ca Romania.

 
CONTINENT HOLIDAY & TRAVEL - Scandinavia Specialist
Pentru Competenta - Servicii - Varietate de Preturi!
Tel: 0046 - 8 - 31 07 50, 0046 - 31- 708 08 50, 0046 - 40 - 10 32 00, Fax: 0046 - 8 - 31 09 55
Email: info@continentholiday.net