Lazio
 

 

    LAZIO se afla la mijlocul Italien in partea de vest. Spre interiorul tarii, regiunea se invecineaza cu un lanta muntos compus din mai multe grupari interesante de munti de origine vulcanica, care au dat si nastere la mai multe frumoase lacuriprecum: Bolsena si Braccino. Zona de cimpie a regiunii este divizat in doua parti: Maremma si Campagna Romana. Litoralul tegiunii este de cca 300 km, nu este inalt fiind compus dintr-o alternanta de plaji de nisp, golfuri si coline muntoase. Climatul in cea mai mare parte este blând exceptând zonele muntoase unde vara este cald iar iarna este frig.

Rom

Toate timpurile si epocile istorice sint reprezentate in Lazio, asta prin dovezile preistorice ca de ex: drumuri, poduri, viaducte, monumente, palate, biserici, turnuri, picturi si alte obiecte de arta greu de pretuit. Cea mai mare atractie turistica a regiunii este capitala tarii - Roma, denumita si "orasul nemuritor". Roma ofera vizitatorilor sai multe obiecte de arhitectura, comori de arta, ramasite antice, fântâni, restaurante precum si o fantastica viata cotidiana, plina de culoare si evenimente. Printre cele mai interesante atractii turistice din Roma putem mentiona printre altele: Colosseum, Fontana di Trevi, Treapta Spaniola si Vaticanul cu renumita sa catedrala San Peter, care de altfel face din Roma centrul crestinatatii. Anual la Roma se organizeaza in luna iunie festival european de muzica, iar in perioada iulie - august festivalul de balet. Vizita la Roma se poate combina de altfel cu o mica vacanta pe litoralul din apropriere, in statiuni ca de ex. Ladispoli - denumita si "Plajea Romei" localitate aflata la numia 40 km de capitala.

Printre alte atractii turistice ale regiunii Lazio mentionam: Zonele cu vechi asezari etrusce ca de ex: Tarquinia, Cerveteri si Viterbo sau Parcul National Circeo în sud aflat intr-o zona de cimpie cu mici paduri si lacuri si care se intinde pîna in mare si sfîrsind printr-o peninsula de stînci calcaroase. Aici se fla de altfel si frumosul Arhipelag Pontic, caracterizat prin coasta sa muntoasa, cu stînci înalte si pesteri, locuri în careodinioara piratii se odihneau între doua atacuri.
Lazio - penru o vacanta cu tot ce-ti doresti!


La inceputul paginei Prima pagina Italia
      Lazio harta - drumuri

TRANSPORT
Avion spre Italia
Autobuz spre Italia

TRANSPORT Domestic

Transfer Avion
Tren Autobuz

INCHIRIERE AUTO
Preturi & Conditii

LAZIO - Orase
Roma

LAZIO - Mare & Soare
Riviera Romei:
* Ladispoli

* Ostia

Riviera Ulisse:
* Sabaudia
* San Felice Circeo

* Sperlonga

* Gaeta
, Formia
* Insula Ponza

* Terracina

 

 
CONTINENT HOLIDAY & TRAVEL - Italia Specialist
Pentru Competenta - Servicii - Alternativa de Preturi!
Tel: 0046 - 8 - 31 07 50 Fax: 0046 - 8 - 31 09 55
Email: info@continentholiday.net Pagina Internet: www.continentholiday.net