Svarta Havet
Rumänien
Sol, Bad, Nöje, Sport, Kur & Behandling

 
Mamaia utsikt
Klicka för större bild
   
Välkommen till Rumäniens vackra havskust - en sträcka på 245 km som ligger på västra sidan av Svarta Havet och sträcker sig från Donaudeltat i norr till Bulgarien i söder.

De rumänska badorterna innefattar ca 72 km av bred finkornig sandstrand som är långgrund och vattnet är rent med relativt låg saltkoncentration (ca17gram/l).

Bland de viktigaste badorterna i Rumänien är: Mamaia, Eforie Nord, Costinesti, Olimp-Neptun, Venus, Jupiter, Saturn, Mangalia. Dessa badorter erbjuder fina semestermöjligheter med tillgång till sol, bad, nöje, sport eller kur och behandling.

Klimatet är typiskt kontinentalt med en sommarmedel-temperatur på ca 25 grader och med en badsäsong som sträcker sig från maj till oktober.Rumäniens kust betyder inte bara sol och bad utan även en rik historia.
Hit kom de gamla grekerna ca 400-talet f.kr och grundade flera handelscentrum, några av dessa idag väletablerade städer och badorter. Den här delen av Rumänien är även känd under namnet Dobrogea och här bor idag förutom rumäner ett flertal olika folkslag som t ex turkar, tartarer, slaver och greker som än idag präglar den lokala musik, dans och matkulturen. Turkiska kåldolmar, grekisk moussaka eller bors (slavisk fisksoppa) är några vanliga maträtter. På de soliga kullarna i Dobrogea har både greker och romare odlat vindruvor och idag är området känt för sin viner som t ex murfatlar.

Constanta (under grekisk tid känd som Tomis) är kustens största stad - en av Svarta Havets största hamnar.

Den härliga Rumänska Svarta Havets Kust för Er, er familj och era vänner!


Högst upp på sidan

    Tillbaka till Rumänien

      Kartor

INRIKESTRANSPORT
Transfer Flyg
Tåg Buss

BILUTHYRNING

Priser & Villkor

BADORTER

Mamaia
Eforie Nord
Olimp / Neptun
Andra Orter

UTFLYKTER
Inrikes
Utrikes
 

 
CONTINENT HOLIDAY & TRAVEL - Rumänien Specialisten
För Kunskap - Service - Prisalternativ!
Tel: 08- 31 07 50, 031- 708 08 50, 040- 10 32 00 Fax: 08- 31 09 55
Email: info@continentholiday.net Hemsida: www.continentholiday.net